Diensten

 – Reiki

Sinds 1999 ben ik Reiki-master (volgens het systeem Usui Reiki Ryoho)
Door onder andere stressvolle gebeurtenissen in ons leven blokkeert onze energie. Reiki lost blokkades op en laat energie weer stromen. Lichaam en geest worden ontgift, opnieuw opgeladen en geheeld. Inzicht in het levensproces geeft ons leven een nieuwe impuls. Acute of chronische ziekten, pijn of andere ongemakken kunnen worden verlicht. Behandeling vindt plaats middels handoplegging.

Reiki vormt vandaag de dag in een groot aantal ziekenhuizen onderdeel van therapeutische programma’s en als complementaire behandeling voor kankerpatienten.

   – Voeding en orthomoleculaire suppletie

Als gediplomeerd voedings-en orthomoleculaire suppletiedeskundige kan ik adviseren over voeding, vitaminen en supplementen. Tijdens mijn opleiding voeding en suppletie heb ik in 2013 bij de New Health Academy “Voeding en Kwantumgeneeskunde” gevolgd bij Dr. Saira Moeniralam. Voeding is meer dan ooit actueel. Denk hierbij aan de enorme stijging van diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Orthomoleculaire suppletie zorgt voor een perfecte gezondheid door de juiste voeding te combineren met vitaminen, mineralen en andere supplementen.

Een ongezonde leefstijl ligt aan de basis van vrijwel alle chronische ziekten. De meeste kankerdeskundigen zijn het erover eens dat kanker voor meer dan 80% wordt veroorzaakt door onze westerse leefstijl. Denk hierbij aan verarmde voeding, gifstoffen in voeding en milieu, stress en emotionele trauma’s (zie hier)

 Een mooie spreuk uit de ayurvedische gezondheidsleer is: 

Als het voedingspatroon niet goed is, hebben me­di­cij­nen geen zin. Als het voedingspatroon goed is, zijn medicijnen niet nodig. 

 – Acupressuur

Als therapeut acupressuur kan ik tevens voorzien in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupressuur is één van de oudste geneeswijzen ter wereld, afkomstig uit het Taoisme en gebaseerd op het Yin en Yang principe. Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur.  De behandeling bestaat uit drukpuntmassage en er wordt gebruik gemaakt van een elektro-acupunctuur pen (er wordt niet met naalden gewerkt).

Erkent door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

– Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. De behandeling vindt plaats door middel van spiertesten, waarbij de kinesioloog zachte druk op verschillende spieren uitoefent, worden onbalansen zichtbaar. De spiertesten vormen de puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden, omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Als het plaatje zo compleet als mogelijk is, test de kinesioloog, wederom door middel van spiertesten uit wat de beste manier is om deze cliënt weer in balans te brengen en hoe zijn zelfgenezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

De kinesioloog is gebonden aan de ethische cq gedragscode van het International Kinesiology College (IKC) te Zurich. Deze bevat de internationale gedragsregels voor de personen die met Touch for Health-kinesiologie werken.

 

Praktijk behandeling

Praktijk behandeling

Praktijk zithoek

Praktijk zithoek